Vandaag is de dag van Rob van Avesaath

Gisteravond was de wekelijkse presentatie avond en ik heb ook een aantal foto’s van mijn werk getoond. Ik was wel een beetje gespannen maar achteraf viel het natuurlijk mee, zo gaat dat met die dingen.

De presentaties waren ook deze keer weer ontzettend gevarieerd. Van schilderkunst tot animatiefilmpjes.

Na afloop levert dat ook genoeg gespreksstof op. Ik word door veel mensen aangesproken over de gedetailleerdheid van mijn werk en de handwerktechnieken die ik soms toepas. Ze zien me af en toe ook met mijn breiwerk beneden in de lounge zitten. Dus ik denk dat ik hier nu het handwerkmeisje ben……

Waar komt dat vandaan? Het zit in de familie geloof ik. In mijn herinnering was mijn oma altijd bezig met handwerken: van poppen maken, haken en breien tot kantklossen. Altijd lag er wel iets in haar huiskamer waar ze mee bezig was. En ik vond dat altijd fantastisch om te zien. En als mijn broer en ik bij haar logeerden werd er volop geknutseld en geknipt en geplakt. Haar hele huis hing vol met wandkleden, zelfgemaakte poppen en ingelijste kantjes. Ze maakte ook veel voor ons, haar kleinkinderen: knuffels (compleet met garderobe) en kleurrijke wandkleden voor onze kamers. Later toen we daar te oud voor waren maakte ze voor elk familielid een tafelkleed met een rand van kant.

Ik heb nog een hele map vol met kant van haar, die koester ik als een schat. Af en toe blader ik erin. Ik zou graag iets maken met die kantjes maar tot nu toe heb ik er nog niet de juiste bestemming voor gevonden.

Vanavond is er voor het eerst ‘open studios’ en krijgt iedereen de gelegenheid om bij elkaar in de keuken te kijken.

Ik hou mijn deur nog even dicht. Maar ga wel bij de anderen kijken. Het wordt vast een geslaagde avond!

 

Thursday March 15, Arty crafts and Crafty Art

Today is supported by Rob van Avesaath

Yesterday evening was the weekly slideshow evening and I also showed some slides of my work. Again the presentations were very diverse. From painting to animation films. Afterwards there was enough to talk about. People approached me about the fact that my works are so detailed and that I use needlework techniques. And now and then they see me knitting in the lounge so I believe I am the ‘needlework woman’ now…..

Where does this come from? Wel, it runs in the family. My grandmother had always some kind of needlework or knitting-work ready on the table.

Her house was full of things made by her: carpets, puppets, lace.

And when my brother and I stayed at her place we spent the days doing arts and crafts. She made all kinds of things for us: teady bears (with clothes) and colourful tapestries we could hang in our rooms. When we grew older she made tablecloths with lace around the sides for every member of the familiy.

I still have a portofolio filled with lace she made and I treasure this.

This evening we have open studios and everybody can have a look in one anothers kitchen. I keep me door locked but will have a look in the other studios and I think it is going to be a great evening!