Vandaag is de dag van Wytske van der Veen

Vandaag is een mijmer dag. De derde week loopt ten einde dus de gedachten over mijn vertrek hier sluipen mijn hoofd binnen.

Afgelopen weken heb ik al een aantal mensen zien weggaan en weer nieuwe zien komen. Vandaag kreeg ik nog een kort berichtje van iemand die afgelopen zaterdag is vertrokken na een verblijf van zes weken. En ze moet duidelijk weer wennen aan het ‘echte’ leven. Hmm…ik moet er nog even niet aan denken.

Het is een raar gegeven dat ik nu dagelijks omringd ben door mensen die ik zeer waarschijnlijk nooit meer ga zien, een enkeling daargelaten.

In Canada ga ik volgende week Sigrid opzoeken die ik ontmoet heb tijdens mijn werkperiode in het Banff Centre. Ik heb haar al die tijd niet meer gezien en dat is nu bijna negen jaar geleden! Maar we hadden toen veel plezier samen dus ik kijk er erg naar uit om haar terug te zien.

Met een aantal mensen bouw je toch een speciale band op, juist omdat je ze alleen van dit verblijf kent.

Een van mijn nieuwe vrieden hier is Rachel Caslte Herzer. Zij woont in Portland in Maine. Ook zij heeft via crowdfunding haar verblijf hier kunnen betalen.

Ze heeft me al een aantal tips voor expositie mogelijkheden aan de hand gedaan en mocht het zover komen dan zijn Roel en ik al uitgenodigd om bij haar en haar man te logeren. Ze is gisteren bij me in mijn atelier geweest om mee te kijken naar het maken van de cyanotype afdrukken en heeft daar ook een stukje over geschreven op haar blog.

Ze schildert, maakt installaties en maakt ook werken buiten in de natuur zoals op de foto te zien is.

Dit is haar website met meer afbeeldingen en informatie over haar en haar werk.

Ik hoop dat ik contact met haar kan blijven houden en dat ik haar nog een keer terug zie.

 

photograph by Rachel Castle Herzer

Thursday March 22, one of my new friends

Today is supported by Wytske van der Veen

 

The third week of my residency is coming to an end so thoughts about my departure start to occur in my head. In the past weeks I have seen people come and go and today I recieved and email from someone who left saturday after a residency of six weeks. And she writes that it is hard to be back in real life. Hmmm, I don’t want to think about it right now. It is strange to realize that I will never see the people again whom I see every day here.

Next week I will go and see Sigrid, she lives in Calgary and I met her during my residency at the Banff Centre in 2003. I haven’t seen her since but we had a lot of fun so I am really looking forward to it.

One of my new friends here is Rachel Caslte Herzer. Yesterday she came to my studio to have a look at my cyanotype printing: this is what she writes about it on her blog.

She paints, makes installation and does photography. This is her web site.

I really hope I can stay in touch with her and that we will meet again.