Vandaag is de dag van Guus van den Akker

Op woensdag avond is er voor de kunstenaars de mogelijkheid om een kleine dia presentatie te geven. Gisteravond was de eerste van deze lichting. Het was fantastisch om al die verschillende mensen te zien en te horen praten over hun werk. De een kan niet stoppen met praten terwijl de ander het niet nodig vindt om veel te zeggen en alleen de dia’s laat zien. Het werk was zeer uiteenlopend en divers.

Het beeld van de verzameling mensen en al hun bezigheden wordt steeds completer. Ik heb me opgegeven voor de presentatie van komende week. Ik moet mezelf wel over een drempel heenzetten. Spreken voor een groep over mijn werk is niet mijn grootste hobby en al helemaal niet als dat in het Engels moet. Maar ik wil er ook niet te flauw over doen. We zitten allemaal in dezelfde situatie en ik vind het ook interessant om te zien waar de anderen mee bezig zijn. En dit is ook een goed manier om de anderen te laten zien waar ik mee bezig ben.

Onderstaand bericht stond in de Wetenschap 24 nieuwsbrief van deze week en het fascineert me. Ik hoop dat ik het programma kan beluisteren. De open blik kan ik al beamen en over een paar weken als ik terugkijk op deze periode zal blijken of ik het ook met het creativiteit gedeelte eens ben of niet:

Uit je comfort zone

Juist door de confrontatie met mensen die anders zijn word je uit je comfortzone gehaald. Dat kan voor een open blik en meer creativiteit zorgen. Hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie Carsten de Dreu vertelt erover, zaterdag in Pavlov Radio, 18:15 Radio 1.

Gisteren kreeg ik een aantal foto’s opgestuurd van Aniek; zij is bezig met een wild-brei project en daar heb ik een zelfgemaakte trui voor afgestaan en zij heeft hem een geweldig tweede leven gegeven, ik wilde julie deze foto’s niet onthouden.

Thursday March 8, Comfortzone?

Today is supported by: Guus van den Akker

On wednesday evening we get the opportunity to do a slide show and yesterday was the first of these evenings. To see all the different kinds of people and the way they present their work was really very nice. One person can not stop talking about his or her work while the other one doesn’t want to speak at all and just shows the slides.

The art works where very divers. I am starting to get a more complete image of all the people and their activities. Next week I will do my presentation and I am a little worried about it: speaking in public about my work is not one of my favorite things to do. But we are all in the same situation here and it will be a good opportunity to share my work with the others.

Yesterday my friend Aniek send me some pictures from one of her guerrilla knitting projects. I have given her one of my self-knitted sweaters for the project and look what she has done with it!