Voor de tentoonstelling in Museum Elburg heb ik twee kunstenaarsboekjes gemaakt. Ik ben begonnen met het tekenen van een zeer gedetailleerde kaart van de maan. Daar heb ik elf tekeningen mee gemaakt die in elf stappen de schijngestalten van de maan laten zien.

Met deze digitale tekeningen ben ik naar het Fablab gegaan, daar heb ik met behulp van een lasersnijder de tekeningen uit papier gesneden. Het was een magisch moment om het apparaat mijn tekeningen uit te zien snijden.

Tot dan had ik ze alleen nog maar op het scherm van mijn laptop gezien en ik was aangenaam verrast door het resultaat.

Luna Leporello

Deze uitgesneden tekeningen heb ik gebonden tot de twee verschillende modellen boekjes: een leporello boekje: hierbij zijn de verschillende pagina’s gebonden tot één lange bladzijde die in een zig-zag wordt gevouwen zodat een harmonica ontstaat. Bij het andere boekje zijn de bladzijden met de vouwen tegen elkaar zijn gebonden waardoor een carrousel vorm ontstaat.

Beide modellen zijn gemaakt in een oplage van tien stuks en zijn te koop voor 150 euro per stuk.

Luna Carousel

 

A dialogue with a Lunarium: Luna Leporello & Luna Carousel

For the exhibition The Dialogue I produced two artists’ books.

First I started drawing a detailed map of the moon. From this map I made eleven seperate drawings showing the moon waxing and waning in eleven steps.

A lasercutter cut these digital drawings out of paper: finally seeing my drawings being cut out was a magical moment, as if they came to life.

Luna Leporello 2

I made two different models of books: a leporello (pages joined and folded as an accordion) and a book shaped like a carousel.

Both come in an edition of ten.

Luna Carousel 2