Kaleid 2014

Afgelopen weekend was ik in Londen bij Kaleid 2014.
Naast een nieuwe selectie kunstenaarsboeken werd ook de selectie van 2013 nog een keer getoond. Luna Leporello was daar ook bij.
Het was wederom een selectie met veel variatie.

kaleid1
Kaleid 2014

Een van de boeken uit de selectie van dit jaar is het boek Tête-a-tête van Mo Swillens en Esther van Waalwijk.

Een bijzonder portretfotografie project waarbij Esther portretfoto’s heeft gemaakt met een veldcamera uit 1890 en Mo diezelfde mensen portreteerden met een moderne digitale camera. Het resultaat is een prachtig boek met zwart wit foto’s en fotografische etsen in kleur. Kijk op hun websites om er meer over te zien en te lezen.

kaleid2
Kaleid 2014

Buiten mijn bezoek aan Kaleid ben ik ook even binnegelopen bij Magma. Deze boekwinkel heeft ook een winkel met design producten. Sinds kort verkopen ze ook broches van Aniek Schiepers die me heeft geholpen met de sjabloonschildering van het textielwerk. Op de foto zijn het de broches die in cellofaan zijn verpakt: de poes, wortel, luchtballon en de kiwi. Leuk om te zien! Om ze aan te schaffen hoeven julie trouwens niet naar Londen, Aniek verkoopt ze ook op Etsy.

kaleid4
Kaleid 2014

Kaleid 2014

Last weekend I went to London for this years edition of Kaleid.
Apart from this years selection of artists books they also presented last years selection. Among these books was Luna Leporello.

kaleid3
Kaleid 2014, Luna Leporello

Again it was large variety of books. A very special one is Tête-a-tête from Ester van Waalwijk and Mo Swillens. The project is a collaboration of the two Dutch artists. They both portrayed the same people but in a completely different way: Esther used a very old wooden camera and Mo used a modern digital camera. The result is a beautiful book.
Check their websites!

Magma
broches van Aniek/Aniek’s brooches

Apart from visiting the exhibition I went to the Magma product shop. Where they now also sell brooches of my friend Aniek who helped me with the stencil painting. If your interested in buying one there is no need to travel to London. Aniek has a shop on Etsy.