Vandaag is de dag van Hans Gispen

Het is alweer mooi weer! 25 graden en zon. In de afgelopen weken heb ik het landschap zien veranderen van wit (sneeuw) naar grijs (modder) en nu langzaam naar groen (lente!).

Het mooie weer is ideaal voor mijn cyanotypie prints, daar werk ik nu bijna dagelijks aan.

Hoe zien mijn dagen er verder uit hier?

Om half acht is er ontbijt, de ene day yoghurt met muesli en maple syrup en de andere dag toast met roerei.

Er staan kannen met jus en er staat altijd een grote fruitschaal gevuld met appels, bananen en mandarijnen.

Rond een uur of half negen ben ik in mijn atelier. De ochtend besteed ik meestal aan het maken van de afdrukken. Tot een uur of twaalf, dan is het tijd voor lunch. Meestal is dat een warme lunch maar het kan ook soep met een maaltijd salade zijn. Er is een salade buffet met heerlijk brood en zelfs kaas!

Vanaf een uur of één ben ik dan weer in mijn atelier. Dan werk ik vaak aan mijn collages. Mijn middag wordt onderbroken door mijn skype gesprek met Roel. Waarna ik meestal mijn mail beantwoord en aan mijn dagelijkse blogverhaal begin. Tussendoor prepareer ik dan ook mijn papier voor de cyanotypie prints van de dag erna.

Om een uur of zes wordt het avondeten geserveerd.

Dat bestaat uit warm eten ook weer aangevuld met het salade buffet en een dessert, meestal zelfgebakken koek of taart.

De lunch sla ik wel eens over, dan haal ik een broodje bij het koffie huis. Want drie keer per dag samen met vijftig andere mensen aan tafel is soms te veel van het goede.

’s Avonds zijn er meestal activiteiten gepland, vaak lezingen van kunstenaars of van een van de schrijvers maar dat kan ook een film zijn of muziek. Zoals afgelopen zaterdag. Eén van de werknemers hier gaf een optreden samen met zijn zoon in de plaatselijke pub ter gelegenheid van St. Patricksday.

Kortom een luxe leven dus en je kunt je wel voorstellen dat Roel bang is dat ik geen zin heb om te koken, boodschappen te doen en te poetsen als ik straks weer thuis ben. Want de huizen hier wordt ook wekelijks gepoets en dan worden ook meteen de bedden van schone lakens voorzien.

Monday March 19, Paradise

Today is supported by Hans Gispen

And again the weather is beautiful!

In the past few weeks I have seen the colour of the landscape changing from white (snow) into grey (mud) and now slowly into green (spring!).

This sunny weather is ideal for blue printing which I do on a daily basis now.

So how do I spend my days here?

At 7.30 am breakfast is served, one day there is yoghurt with cereals and maple syrup the other day scrambled eggs and toast. Then about 8.30 I go to my studio to work on my cyanotype prints.

At noon lunch is served. Usually a hot lunch and now and then soup is served with a salad. Lunch and diner also feature a salad bar and delicious fresh bread. About 1 pm I return to my studio to work on my collages. At 4 pm I have a break to chat with Roel. Then there is time to answer my emails and writing posts for my blog. In between I also prepare the paper for my next days prints.

Around 6 pm diner is served. Again a superb hot meal Completed with dessert: home-made pastry with lots of whipped cream.

Sometimes I skip lunch and buy a sandwich at the coffeeshop. Having three meals a day together with fifty people can be too much sometimes.

In the evening there are readings, slideshows a movie and sometimes we go to the pub.

One could call that a luxurious live. No wonder Roel is affraid of me being spoiled. And that I don’t want to cook, do the dishes or do the shopping once I am back home. To say nothing of house-keeping. Here my room is cleaned every week and besides that the bed is provided with clean bed linens.