Na een lange vlucht aangekomen in Montreal en guess what? een dik pak sneeuw!

Toen ik thuis mijn koffer aan het inpakken was vroeg ik me af of het echt nodig zou zijn al die dikke truien en mijn muts en wanten in te pakken met de lente in aantocht, maar nu ben ik er erg blij mee.

Vandaag heeft het de hele dag gesneeuwd en te voet Montreal verkennen was niet echt een optie. Een museum bezoekje dan maar. Maar eerst even langs de Tourist Info om een plattegrond te scoren.

Vanwege een gebrek aan toeristen in deze tijd van het jaar hebben de dames van de VVV niet veel te doen. Als blijkt dat ik enkel een plattegrond nodig heb wordt dat door een van de dames opgevat als een uitdaging om mij toch van een stroom ongevraagde informatie te voorzien.

Of ik de Montreal Mini Guide al in mijn bezit heb?

En een museum bezoek met dit weer is een fantastisch idee! Wat te denken van het Musée des beaux-arts? Maar ook het museum over de geschiedenis van Canada is zeer indrukwekkend.

Ze pakt de plattegrond erbij en wijst me de diverse musea op de kaart. Wanneer ik vraag of ze ook een kleinere plattegrond voor me heeft is ze even uit het lood geslagen. Ja, dat vragen meer mensen en deze is inderdaad erg groot….maar we hebben wel een schaar! Dan kan ik gewoon dat deel eruit knippen wat ik nodig heb.

Wel zonde van al dat papier zeg ik, ja we verspillen nog steeds veel te veel verzucht ze, waarop ze me een stapel folders overhandigd en met een brede glimlach vraagt of ik er misschien ook een paar handige boekenleggers bij wil.

 

Winter in Montreal

After a seven hour flight I have finally reached Montreal and guess what? A thick layer of snow covers the streets!

Wandering the streets is not an option with this kind of weather.  I choose to visit some museums instead. But first I head for the Tourist Info to fetch a plan.

Not many tourists visit Montreal in this time of year. And the ladies at the Tourist Info are quite bored. So when my only goal is to pick up a map they are challenged to overwhelm me with unasked information.

Do you already have the Montreal mini guide?

And what a splendid idea: visiting a museum. The Musée des beaus-arts is very nice and also the McCord museum is worth a visit. As she points out the locations on the map I ask her if there are smaller maps available. She has to admit that I am not the first one asking her this, and yes, these maps are rather big. But they only come in one size. She opens a drawer and takes out a pair of scissors, so I can cut out the part I need.

What a waste of paper! She admits still too much paper is wasted and with a big smile she hands me a pile of leaflets and asks if I also want some nice bookmarkers.