Wandkleden in Kamer Eyck Buitenplaats Kasteel Wijlre

Van 18 september 2022 tot 8 januari 2023 zijn twee wandkleden te zien in de Kamer Eyck van Kasteel Wijlre. In de zomer van 2020 heb ik zelfgemaakte pinhole camera’s opgehangen in de tuin van buitenplaats Kasteel Wijlre. Deze camera’s waren onderdeel van mijn solargraphy project. Lees meer over dit project in dit nieuwsbericht van juli 2020. Het project heeft een aantal verrassende resultaten opgeleverd die aanleiding zijn geweest om nieuwe werken mee te maken. Van een aantal heb ik prenten gemaakt maar ik was ook heel benieuwd hoe de resultaten eruit zouden zien als ik ze zou vertalen naar een wandkleed.

De wandkleden zijn geweven in het Textiellab van het Textielmuseum in Tilburg.
Buitenplaats Kasteel Wijlre is te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 11.00u tot 17.00u
Op zondag 23 oktober, 6 november en 4 december ben ik aanwezig in Buitenplaats Kasteel Wijlre van 13.00u tot 17.00u
Buitenplaats Kasteel Wijlre, Kerkpad 1, 6321 PX WIJLRE
een link naar de wandkleden op de website van Kasteel Wijlre
een link naar de website van Kasteel Wijlre

Foto’s wandkleden: Peter Cox