Welcome to America!

Twee dagen heb ik in Montreal gebivakkeerd voordat ik verder reisde richting de Verenigde Staten. Montreal is goed bevallen, vooral de buurt waar ik logeerde, Mont Royal, is erg levendig en hip. Veel jong volk en gezellige kroegjes en hippe winkels.

In Montreal wordt Frans gesproken en het accent houdt het midden tussen het Frans in de films ‘Bienvenue chez les Ch’tis’ en ‘le Havre’. Zeer charmant maar moeilijk te volgen en mijn Frans is al niet zo bijster. Maar gelukkig spreekt iedereen ook goed Engels.

Het was een mooie kennismaking met een deel van Canada waar ik nog nooit geweest was en dat veel meer aan Europa doet denken dan West Canada.

Inmiddels ben ik in Amerika en ik kan wel zeggen dat ik het taaltje en de cultuur van de Montrealezen mis! Over het algemeen moeten de Canadezen niets hebben van Amerika en een Canadees een Amerikaan noemen is nog erger dan een Nederlander een Duitser.

Maar voor Vermont maken ze een uitzondering: het is de meest progressieve staat van de V.S. en het is de enige staat die Bush in al die jaren dat hij president was nooit heeft bezocht. Hij wist waarschijnlijk wel dat hij hier niet welkom was.

Ik ken Amerika niet uit eigen ervaring, ben slechts twee keer in New York geweest en naar het schijnt is dat niet het echte Amerika. Maar Vermont blijkt nu dus ook al niet het echte Amerika te zijn. Bof ik nou? Of moet ik nou toch ook nog een keer naar Texas?

 

Welcome to America!

After a two day stay in Montreal I have reached America. I enjoyed Montreal very much, especially the Mont Royal district which is a very trendy and vibrant neighbourhood. Montreal is French spoken and the accent reminds me of the French in films like Bienvenue chez les Ch’tis and Le Havre. Very charming but hard to understand.

Now that I am in America I miss the language that reminded me of Europe.

In general the Canadians do not like the Americans but that does not include Vermont: it is one of the most socialistic states and I have been told that president Bush has not once visitid this state: he probably knew he was not welcome.

I have only visited New York twice and it is said that New York is not the real America. But what if Vermont is not the real America too? Does this mean that I am lucky? Or do I still have to go to Texas?