Vandaag is de dag van Remkoo

Vanmorgen heb ik mijn presentatie voorbereid voor vanavond. Het gaat om een korte presentatie. Per persoon is vijf minuten gereserveerd, de dia’s worden automatisch afgespeeld zodat niemand kan uitlopen, er zijn immers tien mensen die een presentatie geven en het gaat erom dat het publiek een indruk krijgt waar je mee bezig bent. Ik vind die beperking eerder moeilijk dan makkelijk. Er zijn veel verschillende kanten in mijn werk die ik eigenlijk allemaal wel aanbod wil laten komen. En daar komt bij dat er ook veel te vertellen valt over mijn werk, sommige installaties bijvoorbeeld kunnen wel wat aanvullende informatie gebruiken en dan is vijf minuten erg kort. En teveel informatie in zo’n korte tijd kan verwarring zaaien.

Ik heb mijn werk in groepen ingedeeld: installaties, boeken, fotografie en collages en van elke groep heb ik 2 of 3 voorbeelden. Straks zal blijken of ik de juiste keuze heb gemaakt of dat ik toch teveel heb willen laten zien.

Het leuke van dit soort presentaties is dat je weer even in wat ouder werk duikt.

Normaal gesproken ben ik me niet zo bewust van al die oudere werken.

En nu ben ik in staat bent om er met meer afstand naar te kijken. Over het ene werk ben ik meer tevreden dan over het andere maar tegelijkertijd zie ik wat ik allemaal al gedaan heb en dat geeft ook een goed gevoel.

Daarom vandaag een paar plaatjes van wat oudere werken waarvan ik nog steeds blij ben dat ik ze heb gemaakt.

Wednesday March 14,

Today is supported by Remkoo

This morning I prepared my slideshow for this evening. I will give a brief presentation about my work. Each person can speak for five minutes and ten people will present their works.

I’d rather have more time because I want to show all the different aspects of my work. And I always have many things to say about it, some installations for instance do need extra information. So five minutes is short.

I arranged my work into different groups: installations, photography, collages and books. And from each group I show two or three works.

The nice thing about making a slideshow is that I come across my older works again. Now I am able to look at them with more disctance. With some of them I am more happy than with others. But to see all the things I have done gives me a good feeling. So today some pictures of works I am still happy with.