Vandaag is de dag van Han Rameckers

Vandaag moesten we met zijn allen op de foto, leuk voor later.

Ik moest ineens terug denken aan school: wanneer er aan het eind van het schooljaar een klassefoto werd gemaakt. Als je net ziek was op die dag had je mooi pech. Stoere jochies durfden hun tong uit te steken en pestkoppen staken twee vingers op achter het hoofd van het kind dat voor ze stond.

Maar vandaag alleen maar brave kunstenaars op de foto.

Op de foto van maart vorig jaar staat iedereen in de sneeuw en nu staan we in t-shirts en met zonnebrillen op de foto alsof het hartje zomer is.

De fotograaf komt ons volgende week ook in onze ateliers portretteren.

Het werk in het atelier gaat best voorspoedig. Ik heb al veel cyanotypie afdrukken gemaakt en een aantal collages. Het maken van de collages gaat vrij langzaam omdat ze zo gedetailleerd zijn. Ik heb nog ruim een week om te werken. Volgende week woensdagavond zijn er weer open studio’s en dat beschouw ik als een soort eindpresentatie. De dag erna moet ik opruimen en inpakken want vrijdag 30 maart is het al weer tijd om te vertrekken. Ik reis eerst nog door naar Canada om familie te bezoeken en kom dan 18 april terug naar Nederland.

Ik wil nog veel doen maar waarschijnlijk gaat het me niet lukken om alles af te krijgen. En ik wil ook nog een wandeling maken om wat meer van Vermont te zien. Dat is er tot nu toe nog niet van gekomen. De verleiding is groot om alleen nog maar in mijn atelier te werken maar ik weet dat ik spijt ga krijgen als ik niet wat meer van de omgeving gezien heb. Dus ik ga proberen een auto en wat gezelschap te regelen voor een uitstapje komend weekend.

Wednesday March 21, Smile!

Today is supported by Han Rameckers

Today a group photo was made by the photographer. This is done at the end of each residency and at the picture of March 2011 everybody is dressed in winter clothes. Now everybody weares short sleeved shirts and sunglasses as if it is midsummer.

Next week the photographer will make studioportraits.

The work in the studio is going very well, so far I have done many cyanotype prints and a few collages. Making the collages takes a lot of time because they are so detailed. There’s only one week left: next week wednesday evening I have open studio and I consider that as a small final presentation. Thursday I have to clean my studio and pack and friday I leave.

There are some things I want to finish and I already know that there will not be enough time to do so. I am tempted to only work in my studio those remaing days but I also want to go for a hike. I haven’t seen much of Vermont untill now and I know I will regret it if I don’t. So I will try to arrange a car and some company for a trip to the countryside this weekend.