Vandaag is de dag van Vleugels en Teugels

Ik geloof dat de lente hier nu ook echt begonnen is. De hele week wordt er mooi en warm weer verwacht. Daar had ik niet op gerekend. Ik heb vooral winterkleding meegenomen. Dus ben ik vanmorgen maar even naar de 2e handswinkel achter de kerk gelopen om een paar t-shirts te kopen. De winkel wordt gerund door drie oudere dames. Toen ik binnen kwam zaten ze gezamenlijk grote zakken met kleding uit te pakken. Ik vroeg naar t-shirts met korte mouwen maar die hadden ze nog niet uitgepakt, voor hun komt de lente ook onverwacht vroeg.

Omdat het vandaag St. Patricksday is was de kleding vandaag voor de helft van de prijs, uiteindelijk ging ik naar huis met vijf shirts met lange mouwen voor vijf dollar.

Tijdens de lunch sprak ik met Michaela. Er is vandaag een uitstapje gepland naar het Snow Flake Museum en zij zou ook meegaan. Maar ze besloot om toch in het VSC te blijven zodat ze in haar atelier kon werken. We hadden het erover dat het soms moeilijk is om een evenwicht te vinden tussen werken in het atelier en sociale dingen doen. Enerzijds wil je zo veel mogelijk tijd in je atelier doorbrengen nu je hier bent en anderzijds is het ook interessant om mensen te ontmoeten en beter te leren kennen. Ik heb ook even getwijfeld of ik mee zou gaan maar een ‘sneeuwvlok’ museum klinkt wel erg zeldzaam en ik vond het ook wel een mooie gelegenheid om er even tussen uit te kunnen en om een aantal mensen beter te leren kennen. Ik kon meerijden met Joo (Koreaanse die in New Jersey woont) en twee meiden uit Taiwan: Ya-Ting en Chueh-Lin.

Onderweg zagen we een uithangbord met daarop Yard Sale. Je moet je voorstellen dat het hier zeer dunbevolkt is en er eigenlijk nauwelijks winkels zijn en de winkels die er zijn liggen pal aan de weg. Dat kan een tank station zijn dat een winkel heeft maar ook een boekwinkel. Maar in de meeste gevallen zijn het plekken waar je kunt eten en drinken.

Al weken verstoken van enig grootsteeds winkelgebeuren waren wij in een kooplustige bui dus toen wij dat bord zagen waren we het snel eens: let’s shop!

Een yard sale is meestal een tijdelijke garageverkoop van prive spullen. In dit geval was het wat uitgebreider:  een doorsnee arm Amerikaans gezin had een deel van het huis definitief omgebouwd tot een 2e hands winkel. Stel je voor drie dikke vrouwen en een dikke man in kleurrijke sport outfit, een spelend kind en een hondje (?) in een wipstoeltje en daar komen wij, als mondaine dametjes kleren en sieraden uitzoeken. Ik geloof dat de prijzen meteen omhoog schoten!

Onze buit: een ring voor Chueh-Lin en een tasje (Luis Vuitton?) voor mij.

Over het museum vertel ik morgen, maar mijn middag kon nu al niet meer stuk.

Saturday March 17, Let’s shop!

Today is supported by Vleugels & Teugels

Spring has begun. The whole week will be sunny and warm. I didn’t come prepared. I brought mostly warm winter clothes. So this morning I went to the local thrift store.

The ladies who run the shop weren’t prepared either for the early spring and the short sleeved shirts were still in the depot.

Because of St. Patricks day all clothing was with a 50% discount so I bought five long sleeved shirts for five dollar.

During lunch I spoke to Michaela.
Today there is a trip to the Snow Flake Museum.

At first Michaela wanted to come but then she decided not to. She rather stay in her studio to work. We all have to find our balance between working in the studio, which is what we are here for and socializing.

At first I also wanted to stay in my studio but a trip to a Snow Flake museum is very rare so I decided to go.

I went together with three Asian girls: Joo, Chueh-Lin and Ya-Ting.

On the way we passed a yard sale and since we haven’t seen a real shop for weeks we were very eager to spend some money so we aggreed at once: Let’s shop!

Imagine a poor American family: three women and one man dressed in bright jogging suits, a child and a small dog in front of their house that was changed into a thrift store. And then there were we: four mondain women willing to spent their money on jewelry and clothes! The prices raised immediately.

Our catch: a ring for Chueh-Lin and a purse for me. We had a wonderful afternoon!

Tomorrow I will write about the Snow Flake Museum: we did end up there!